Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.



Ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa parantamaan vuorovaikutusta

Philippa Perry kehoittaa muistamaan nämä kirjassaan Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan (ja lapsesi kiittävät, että sinä luit):

1. Myönnä tunteesi ja ota huomioon toisen tunteet
Älä ajattele toisen olevan väärässä ja sinun oikeassa tai pidä toista tyhmänä ja itseäsi fiksuna. On kuluttavaa, jos perheessä kaikki osapuolet inttävät olevansa oikeassa. Sen sijaan, että olisit napit vastakkain perheenjäsentesi kanssa, mieti MILTÄ TEISTÄ TUNTUU.

2. Puhu minä-viestein
Klassinen ohje riitatilanteisiin: sen sijaan, että sanoisit "Sinä aina...", sanokin: "Minusta tuntuu, että..."

3. Älä reagoi!
Ota tuumaustauko. Siis älä reagoi, vaan mieti. Tämä ei tarkoita sitä, että luopuu spontaaniudesta elämässä vaan sitä, että pysähtyy miettimään, kun on vihainen tai ärsyyntynyt. "Miksi olen vihainen?" on hyvä kysymys ärsyyntymisen iskiessä.

4. Älä pelkää haavoittua
Haavoittuvuus on parempi hyväksyä. Auttaa läheisissä ihmissuhteissa, jos pystyt olemaan aidosti oma itsesi, haavoinesi kaikkineen.

5. Älä oleta!
Monesti riitatilanteessa oletamme tietävämme toisen tarkoitusperät. Järkevämpää saattaisi olla yrittää selvittää, miltä toisesta tuntuu. Tunteiden ymmärtäminen on neuvottelun ja ihmissuhteiden kulmakivi ja toimivien ihmissuhteiden ja empaattisen vanhemmuuden perusta.

Ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa tällaista vuorovaikutusta.

Psykoterapeutti Perry sanoo kirjassaan "Olen todennut, että kun vanhemmat pystyvät tähän kaikkeen, heidän vuorovaikutusmalleissaan alkaa yleensä tapahtua parannusta aika nopeasti."

Lähde:
Philippa Perry
Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan
(ja lapsesi kiittävät, että sinä luit)
Atena, 2020

TILAA TÄSTÄ.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.