OSTA KAKSI KIRJAA EDULLISESTI — YSTÄVÄ-VANHEMMALLE OMA!
On lukemattomia tapoja olla hyvä vanhempi. Miksi hyvästä vanhemmuudesta ei puhuta? Entä jos vanhempi saisikin vahvistusta sille, että hän on hyvä vanhempi sen sijaan, että ympäristö jatkuvasti viestittää hänen nipin napin täyttävän riittävän hyvän vanhemmuuden kuvitteelliset kriteerit?
Vanhemmuus on varmasti yksi elämämme monimutkaisimmista rooleista. Vanhemman mieli täyttyy herkästi todellisista ja kuvitteellisista odotuksista ja vaatimuksista. Keskustelu hyvästä vanhemmuudesta typistyy nopeasti vertailuun erilaisista teoista ja valinnoista.
Vanhemmuudessa on kuitenkin pohjimmiltaan kyse ihmissuhteesta. Se on kasvamista yhdessä lapsen kanssa. Kun onnistut vaimentamaan sisäiset ja ulkoiset paineet, pystyt keskittymään olennaisimpaan: lapseesi.
Tämä kirja herättelee pohtimaan, mikä oikeastaan on hyvän vanhemman salaisuus. Kirja esittelee viisi lapsen käytöstä ohjailevaa tarvetta sekä konkreettisia keinoja ymmärtää lapsen käytöstä pintaa syvemmältä lapsen ja vanhemman välistä erityistä suhdetta vaalien. Kirja on käytännönläheinen opas arjen tunnepulmiin sekä empaattinen halaus vanhemmuuden ristipaineissa kamppailevalle. Teet kirjassa syväluotaavan matkan lapsen tunnekokemusten ja inhimillisten tarpeiden ymmärtämiseen, jotta sinulla olisi välineitä tarjota lapselle sellaista vanhemmuutta kuin hän kussakin hetkessä tarvitsee. Tämä saattaa alkuun kuulostaa työläältä mutta on lopulta melko yksinkertaista ja ehdottomasti palkitsevaa.
Toivomme, että uskallat kirjan luettuasi katsoa peiliin ja sanoa ääneen joka sanaan uskoen: ”Olen hyvä vanhempi!”
Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen, lapsen kehitykseen ja tunnetaitoihin erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He ovat luoneet laajaa suosiota saaneen Fanni Emotions -tuoteperheen, jonka tavoitteena on tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa.
Kirjan sarjakuvamaisista kuvituksista vastaa suosittua Perheenvarsi-tiliä Instagramissa pitävä Jenni Kuhalainen. Kuvitus tuo esiin vanhemman moninaisia tunteita samaistuttavasti ja realistisesti huumoria unohtamatta.
”Olemme kuulleet lukemattomilta vanhemmilta, kuinka tärkeä palanen Fanni-sarja on ollut myös omien tunnetaitojen opettelemisessa. Siksi halusimme kirjoittaa suoraan vanhemmille. Käytämme kirjassa yksinkertaisuuden vuoksi pääasiassa termiä vanhempi, mutta sen voi ymmärtää käsittämään ketä tahansa aikuista, joka toimii lapselle läheisenä kasvattajana.
Kun lapsen kasvatukseen liittyvää tietoa on paljon saatavilla, myös myrkyllinen vanhemmuuspuhe lisääntyy. Myrkyllinen vanhemmuuspuhe on vanhempaa kritisoivaa ja vastuuttavaa, ja se antaa yksipuolista informaatiota lapsen kehityksestä, perhe-elämästä, vanhemmuudesta ja niihin liittyvistä uhkakuvista. Se uuvuttaa vanhemmat ja saa heidät kokemaan vailla totuuspohjaa, etteivät he tee mitään oikein tai että he kerta toisensa jälkeen toistavat lapsensa tulevaisuuteen raskauttavasti vaikuttavia virheitä.
Tietenkin ymmärrämme, että on monia sellaisia tilanteita, joissa ei ole mahdollista olla hyvä vanhempi. Samaan aikaan tiedämme, että moni hyvä vanhempi ei itse tiedosta olevansa sellainen. Nykyisessä keskusteluilmapiirissä vaatisi aikamoista itsevarmuutta ja luonteenlujuutta myöntää edes itselleen, saati ääneen muille olevansa hyvä vanhempi. Haluamme tällä kirjalla taistella myrkyllistä vanhemmuuspuhetta vastaan ja normalisoida samalla hyvää vanhemmuutta.”
Julia ja Heidi kirjassa