Haluatko tietoa tunnetaidoista? Tilaa uutiskirjeemme tästä.

Lukutaito - Mikä ihanan ihmeellinen taito! Lataa ilmaisia tehtäväpaketteja Ympyräiset-kirjoihin

15.8.2024

Lukemaan oppiminen on lapsen elämässä suuri virstanpylväs, joka muistetaan usein vielä aikuisenakin. Lukutaidon myötä lapselle avautuu aivan uusi maailma. Hän pääsee valitsemaan itseä kiinnostavia kirjoja ja pystyy lukemaan televisio-ohjelmien tekstityksiä. Mikä ihanan ihmeellinen taito! Uudessa elämänvaiheessa aikuisen tuki ja kannustus on tärkeää. Riittää, että aikuinen on kiinnostunut siitä, mitä lapsi lukee. Keskustele, kuuntele ja kysy: Mitä kirjassa tapahtuu? Millaisia hahmoja kirjassa on? Mikä kirjasta jäi mieleen? Mietityttääkö jokin asia? Kyselemällä ja kuuntelemalla aikuinen osoittaa paitsi kiinnostustaan lapsen uutta taitoa kohtaan myös tukee lukutaidon ja ymmärtävän lukemisen kehittymistä.

Ymmärtävän lukemisen taito kypsyy pitkässä prosessissa, mutta aikuinen voi tukea taidon kehittymistä pienilläkin teoilla. Kun lapsi kertoo omin sanoin kirjan tapahtumista, hän käsittelee lukemaansa syvemmällä tasolla kuin jos lukisi kirjaa vain itsekseen. Tällöin lukeminen ei jää mekaanisen lukutaidon tasolle. Ymmärtävä lukutaito on pohja, jonka päälle rakentuvat erilaiset oppimistaidot. Siksi on tärkeää, että ymmärtävän lukutaidon kehittymistä tuetaan heti alusta.

Luen itse — innostava sarja lukemaan opetteleville


Ympyräiset-satukirjaperhe on täydentynyt 6—9-vuotiaille tarkoitetuilla helppolukuisilla lukukirjoilla. Tunnetaitoja harjoittava, helppolukuinen sarja tarjoaa kannustavia lukukokemuksia.

Tutut Ympyräiset-hahmot saavat lukukirjoissa äänen ja jokainen hahmo kertoo oman tarinansa minä-muodossa. Päähenkilön kokemusten kautta lapsen on helppo eläytyä tarinoihin, jotka kertovat tunteista ja niiden voimasta. Sarjassa on nyt ilmestynyt neljä kirjaa:

⭐️ Minä olen Räyhä Rapu ja tunnen voimakkaasti!

⭐️ Minä olen Pomppu Bansku ja innostun helposti!

⭐️ Minä olen Sisu Kettu ja jaksan yrittää!

⭐️ Minä olen Pelokas Pingviini ja huolestun helposti!

Alla on ilmaisia tehtäväpaketteja Luen itse -kirjojen käsittelyyn. Lataa ja tulosta:

Lataa Räyhä Ravun tehtäväpaketti (PDF)

Lataa Pelokas Pingviini tehtäväpaketti (PDF)

Lataa Pomppu Banskun tehtäväpaketti (PDF)

Lataa Sisu Ketun tehtäväpaketti (PDF)

Artikkelin avainsanat:

lukutaito, tehtäväpaketit, ympyräiset

Arkisto:

2024

2023

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.